Kāds ūdens ir kaitīgs istabas augiem un ar ko tos laistīt

Pareiza telpaugu laistīšana ir galvenais priekšnoteikums to veselībai un augšanai.

Mūsu zaļajiem draugiem, tāpat kā visām dzīvajām radībām, ir nepieciešams tīrs, drošs ūdens bez bīstamiem piemaisījumiem un ķīmiskām vielām. Mēs jums pastāstīsim, kādas vielas var kaitēt augiem un ar kādu ūdeni ieteicams laistīt istabas augus.

Ūdens, kas var kaitēt augiem

Ūdens ar augstu minerālvielu saturu, ko dēvē par cieto ūdeni. Galvenie minerāli, kas izraisa cietību, ir kalcijs un magnijs. Laika gaitā tie uzkrājas augsnē, ietekmējot barības vielu pieejamību augiem.

Hlorēts ūdens. Kanalizācijas ūdenī ir augsts hlora līmenis, ko pašvaldības pievieno dezinfekcijai. Šī viela var iznīcināt augsnē esošos labvēlīgos mikroorganismus un pat bojāt augu saknes.

Jāizvairās arī no ūdens ar augstu sāls saturu. Augsnē var uzkrāties pārmērīgs sāļu daudzums, izraisot augu dehidratāciju un barības vielu nelīdzsvarotību.

Destilēts ūdens. Lai gan destilēts ūdens ir tīrs, tajā trūkst veselīgai augšanai nepieciešamo barības vielu. Ilgstoša destilēta ūdens lietošana var izraisīt barības vielu trūkumu augsnē un izraisīt augu bojāeju.

Ūdens, ar kuru var laistīt augus

Avota ūdens. Ja jums ir pieejams tīrs avota ūdens, tā var būt labākā izvēle augu laistīšanai, jo tajā ir vairāk augu augšanai nepieciešamo barības vielu. Tomēr nevajadzētu vākt ūdeni piesārņotās vietās, jo tas var absorbēt kaitīgas vielas no gaisa vai augsnes.

Lasi vēl: Psihologi brīdina vecākus: draudzēšanās ar bērniem atstāj negatīvu ietekmi

Filtrēts ūdens. Mūsdienu ūdens filtrēšanas sistēmas veiksmīgi novērš kaitīgos piemaisījumus, tostarp hloru, fluorīdu un smagos metālus, kas ir īpaši kaitīgi augiem. Turklāt filtrēts ūdens nemaina augsnes pH līmeni: tas nepadara to pārāk sārmainu vai skābu.

Ūdens no krāna, ja tas ir labi attīrīts. Dažos reģionos krāna ūdens ir drošs istabas augiem, jo tas ir labi attīrīts, lai no tā tiktu atdalīti kaitīgie piemaisījumi un patogēni, un infrastruktūras stāvoklis uztur ūdeni tīru ceļā uz mājas krānu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment